Κυριακή 13 Μαιου 2ος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Γενικό

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Aθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ζωγράφου και του Δήμου Καισαριανής προκηρύσσει το 2o Αγώνα Δρόμου 10km, καθώς και τον περιπατητικό δρόμο 4km.

Ο σκοπός της εν λόγω κοινωνικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε πάσχουσες κοινωνικές ομάδες και η προσφορά βοήθειας σε αυτές, μέσα απο την ευγενή άμιλλα και  για αυτό οι συμμετέχοντες στον αγώνα καλούνται να συνεισφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας ή εναλλακτικά αντίτιμο 5€ που θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού "Η Κιβωτός του Κόσμου".

Αφίσα

Πρόγραμμα​​​​​​​

EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Γενικό

Πρόσκληση για την εκδήλωση εορτασμού της 100ης επετείου από την ίδρυση του Τμήματος Χημείας

Πρόσκληση

43η ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2018"
Γενικό

Πρόκειται για την 43η Ετήσια Μετεκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2018 της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στην Ημερίδα αυτή θα παρουσιασθούν συνοπτικά τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα που προέκυψαν κατά το 2017 και θα καλυφθούν όλοι οι τομείς της Παθολογίας και των ειδικοτήτων της από ειδικούς που ασχολούνται κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά με τις επιμέρους νόσους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» στο Κεντρικό Κτίριο του  Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) το Σάββατο του Λαζάρου (31 Μαρτίου 2018 ώρα 9:00-20:00).

Πρόγραμμα ημερίδας

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Γενικό

Οι Πρυτανικές Αρχέςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνσας προσκαλούν στον επίσημο εορτασμόγια την Εθνική Επέτειο της 25ηςΜαρτίου 1821που θα πραγματοποιηθείτην Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018  και ώρα 19.00στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών(κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/episimos_eortasmos_tis_ethnikis_epeteioy_tis_25is_martioy_1821-1/

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Γενικό

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1970

 Δώδεκα ποιητές και ποιήτριες διαβάζουν ποιήματά τους

την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, ώρα 14.00, στο Αμφιθέατρο Aula του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Θα διαβάσουν ποιήματά τους οι:

Νάσος Βαγενάς, Ηλίας Γκρής, Γιάννης Ευσταθιάδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Γιώργος Μαρκόπουλος,         Παυλίνα Παμπούδη, Αθηνά Παπαδάκη, Μανόλης Πρατικάκης, Αντώνης Φωστιέρης, Γιώργος Χουλιάρας, Δήμητρα Χριστοδούλου, Γιώργος Χρονάς.

Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ευριπίδης Γαραντούδης.

Στο μουσικό μέρος (Επιμέλεια: Αναστασία Γεωργάκη, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής) θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα ποιητών της Γενιάς του 1970. Συντελεστές: Χρήστος-Δαυίδ Νταούλας (πιάνο) και Αναστασία Καπετανάκη (φωνή).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

 

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/i_filosofiki_scholi_ekpa_eortazei_tin_pagkosmia_imera_poiisis/

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γενικό

TΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΤΗΣ Α.Ε ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών της Α.Ε του Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Κυρίου Marcelo Rebelo de Sousa παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαρτίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00, στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/teleti_anagoreysis_se_epitimo_didaktora_tis_nomikis_scholis_toy_ekpa_tis_ae_toy_proedroy_tis_portoga/

 

 

Η θέση του ΕΚΠΑ QS (Quacquarelli Symonds) για το 2018
Γενικό

Η θέση του ΕΚΠΑ στην Κατάταξη Βασικών και Εξειδικευμένων Επιστημονικών Πεδίων της QS (Quacquarelli Symonds) για το 2018

Δημοσιεύτηκε από την παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της  QS (Quacquarelli Symonds), ο Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων σε βασικά και εξειδικευμένα επιστημονικά αντικείμενα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο σπουδών, την ακαδημαϊκή φήμη και την ερευνητική απήχηση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η συγκεκριμένη κατάταξη αξιολογεί τα Πανεπιστήμια στους πέντε (5) βασικούς  θεματικούς τομείς σπουδών, όπως προσδιορίζονται από τη μεθοδολογία της QS, (Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επιστήμες της Ζωής και Ιατρικής, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Διοίκηση, Μηχανική και Τεχνολογία) αλλά και σε  48 επιμέρους επιστημονικά πεδία -ειδικότητες που αποτελούν υποσύνολα των πέντε βασικών.

Για το2018το ΕΚΠΑ βρίσκεται σε υψηλές θέσεις τόσο στους πέντε βασικούς τομείς όσο και σε έντεκα (11) επιμέρους επιστημονικά πεδία (δείτε τους πίνακες 1 και 2).

 

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/i_thesi_toy_ekpa_stin_katataxi_basikon_kai_exeidikeymenon_epistimonikon_pedion_tis_qs_quacquarelli_s-1/

Νέα ιστοσελίδα (site) ( https://www.uoa.gr/ ) του ΕΚΠΑ
Γενικό

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με χαρά  σας ανακοινώνω τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας (site) (https://www.uoa.gr/  ) του ΕΚΠΑ η οποία διαθέτει σύγχρονο σχεδιασμό και αναβαθμισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά με στόχο να ανταποκρίνεται καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες προβολής και προώθησης του Ιδρύματός μας. 
Για τη νέα ιστοσελίδα εργάστηκαν συνάδελφοι τόσο από το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου και το Γραφείο Τύπου, αλλά και από άλλες υπηρεσίες.
Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες  και μπορείτε να τα στέλνετε στο helpdesk@noc.uoa.gr.  Ζητώ επίσης την κατανόηση σας για πιθανά προβλήματα κατά την αρχική φάση της λειτουργίας του επειδή η νέα ιστοσελίδα αποτελεί μια εξ ολοκλήρου νέα εγκατάσταση. Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες τροποποιήσεις της ιστοσελίδας είχαν πραγματοποιηθεί το 2009.
 Οι παρούσες Πρυτανικές Αρχές έχουν θέσει ως μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων τους την έγκαιρη προβολή όλων των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος (δημοσιεύσεων, άρθρων, συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών συναντήσεων). 

Οι πληροφορίες που αντλούνται για τα Πανεπιστήμια από τις ιστοσελίδες τους είναι σημαντικές, τόσο για την αλληλεπίδραση με την κοινωνία, όσο και, ειδικότερα, για την καλύτερη κατάταξη του Ιδρύματος σε πίνακες παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που ολοένα και περισσότερο, και παρά τις αμφισβητήσεις, θεωρείται ως μια κρίσιμη παράμετρος για την πορεία ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός όγκος περιεχομένου (ιστοσελίδων, εγγράφων, κλπ) που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα (ελληνικό και αγγλικό, τουλάχιστον) κάθε Ιδρύματος είναι βασική παράμετρος κατάταξης. Επίσης, η ποιότητα του περιεχομένου αξιολογείται από τη δημοτικότητά του, δηλαδή από τον αριθμό των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του Ιδρύματος. Η δημοτικότητα του περιεχομένου θεωρείται ότι αναγνωρίζει την αξία του Ιδρύματος, την ακαδημαϊκή του επίδοση, την αξία και τη χρησιμότητα της δημοσιευμένης πληροφορίας ή υπηρεσίας, που παρέχει το Ίδρυμα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε διαρκώς για τον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων μας με πρωτογενές, χρηστικό περιεχόμενο, υψηλού επιπέδου, έτσι ώστε οι ιστοσελίδες μας να προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, καθώς και εξωτερικών συνδέσμων προς αυτές.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, χάρη στην αφοσίωση και την ποιότητα όλου του ανθρώπινου δυναμικού του, και παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, τη μείωση του προσωπικού του και τη συκοφάντηση που κατά καιρούς υφίσταται, ανθίσταται αποφασιστικά στα προβλήματα και επιμένει δυναμικά στην ποιότητα του έργου του. Αυτό το έργο οφείλουμε όλοι μαζί να το αναδείξουμε και να το προβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. 
Προς την κατεύθυνση αυτή προσβλέπουμε στην πλήρη στήριξή σας.
Θάνος Δημόπουλος 
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Ομιλία του Προέδρου της Γεωργίας στο ΕΚΠΑ
Γενικό

“Cooperation between Georgia and Greece

in wider European context”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30

στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

(κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/omilia-toy-proedroy-ths-gewrgias-sto-ekpa.html

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γενικό
Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Σε συνέχεια αριθμού δημοσιευμάτων στον έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο και εκπομπών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με πρόσφατο περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με γνώμονα την ορθή και πλήρη ενημέρωση, θέτει υπόψιν της κοινής γνώμης και της ακαδημαϊκής κοινότητας τα ακόλουθα:
 
1. Η ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκροτεί την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έχει ενταχθεί με Προεδρικό Διάταγμα στα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή – Ιλισσίων (ΦΕΚ 187/Δ/16-06-2011). Η ρύθμιση χρήσεων χώρων, σύμφωνα με το προαναφερθέν  Π.Δ., προβλέπει (άρθρο 4, παρ. 6, υποπερ. α) ότι «η έκταση αποτελεί ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο μητροπολιτικής εμβέλειας». Το γεγονός αυτό ελαχιστοποιεί τη δυνατότητα ελέγχου της μη εποχούμενης πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη, της οποίας η έκταση των 1.300 στρεμμάτων είναι ελεύθερα προσβάσιμη σύμφωνα με το νόμο. 
2. Η υποστήριξη της ως άνω θεσμικής κατάστασης απαιτεί από πλευράς Πανεπιστημίου την εξασφάλιση επιπλέον υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου και αποκατάστασης φθορών στους κοινόχρηστους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, οι οποίες  προκαλούνται και από μη πανεπιστημιακούς παράγοντες, είτε από τη συνήθη χρήση, είτε κακόβουλα. Το κόστος που επωμίζεται το Πανεπιστήμιο από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας του χρησιμοποιείται ως «ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος» υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, δηλαδή στο 10% του σημερινού τακτικού προϋπολογισμού του. 
3. Το σύστημα φύλαξης της Πανεπιστημιούπολης (με την ανάδοχο εταιρεία, τους φύλακες / νυχτοφύλακες αορίστου χρόνου και τους επιστάτες ορισμένου χρόνου), έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία έτη και λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά, περιλαμβάνοντας σημεία σταθερής φύλαξης, πεζή περίπολο, εποχούμενες περιπολίες από δύο αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο καθώς και δίκτυο συναγερμών. Το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου έχει όμως καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και καθήκον να ενημερώνει τη Διοίκηση και τις αρμόδιες αρχές όπου απαιτείται, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δύναμη αστυνόμευσης και καταστολής, καθώς ούτε τη θεσμική εξουσιοδότηση έχει, ούτε στους σκοπούς του Πανεπιστημίου περιλαμβάνεται ο ρόλος αυτός. Συγκεκριμένα για το επίμαχο γεγονός, καθώς και για όλες τις περιπτώσεις επί σειρά ετών κατά τις οποίες το προσωπικό του Πανεπιστημίου αντελήφθη αξιόποινες πράξεις, έχουν άμεσα ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, με συχνά αποτελεσματικό όπως φαίνεται τρόπο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: «μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες» (δελτίο 29.01.2018). 
4. Τα όργανα και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις βλάβες και τις φθορές από τρίτους, όταν αυτές αφορούν συστήματα και υποδομές που σχετίζονται με την ασφάλεια των ανθρώπων και της περιουσίας του και ενεργούν άμεσα. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει, όμως, τέτοιες διαδικασίες η ολοκλήρωση των οποίων μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να απαιτήσει μέχρι και ένα έτος. Όσον αφορά την αποκατάσταση λειτουργίας τμήματος του κοινόχρηστου φωτισμού, έχει ήδη εγκατασταθεί ανάδοχος εργολάβος μετά από διεθνή διαγωνισμό, η διαδικασία ολοκλήρωσης του οποίου διήρκεσε πέραν του εξαμήνου, αν και η διενέργειά του αποτελούσε άμεση προτεραιότητα με εξαιρετικά σφικτό χρονοδιάγραμμα.  
 
Το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του αρχαιότερου Δημόσιου Πανεπιστήμιο της χώρας, κατάφερε μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και έντονης υποχρηματοδότησης, με πραγματικό μόχθο και μεράκι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, να εξασφαλίσει μη κρατικούς πόρους για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας και να βελτιώσει τη θέση του στη διεθνή κατάταξη, οδηγώντας το μεταξύ των καλυτέρων Πανεπιστημίων του κόσμου, δίπλα σε διεθνώς φημισμένα ιδρύματα με δεκάδες και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. 
 
Μεμονωμένα γεγονότα και αναφορές που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης στους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους καλό θα ήταν να μην απομονώνονται από το ευρύτερο πλαίσιο και πάντα να επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες αρχές για την ακρίβειά τους, όταν στον αντίποδα χιλιάδες απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ανακαλύπτουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους καθώς και την αναγνώριση και το σεβασμό προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνώς, μεταξύ αυτών και σε γνωστά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 
 
Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας
Γενικό

Επίσημος εορτασμός των Τριών Ιεραρχών που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.30 (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

 

Πρόσκληση και λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/eortasmos-ths-hmeras-twn-trion-ierarxon-kai-ths-ellhnikis-paideias.html

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γενικό

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

 

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης» Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 138 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 16 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις και εργαστήριο μικροδιδασκαλίας σε εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ή συνεργαζόμενων φορέων (σε περιοχές και πόλεις εκτός Αθήνας), 6 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της εκπαιδευτικής επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Εκπαιδευτές Προγραμμάτων Ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου, αντικειμένου και επαγγελματικής εμπειρίας
 • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση Ενηλίκων
 • Εκπαιδευτές ΙΕΚ & Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
 • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης
 • Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
 • Αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων οι οποίοι θα απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων
 • Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς
 • Εκπαιδευτές όλων των ανωτέρω κατηγοριών που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

 

Το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών υλοποιείται σε συνεργασία με τα κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΤΑΣΕΙΣ για την δράση του προγράμματος εντός Αθηνών (Αιόλου 72 Αθήνα), καθώς  με τον Όμιλο Πληροφορικής, Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης «Άποψη» (Πειραιάς) ο οποίος θα συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος στις περιοχές εκτός δράσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε συνεργαζόμενες πόλεις με επιλεγμένους συνεργαζόμενους τοπικούς φορείς δια βίου μάθησης, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις τους.

 

Λήξη υποβολής αιτήσεων 28 Ιανουαρίου 2018
Έναρξη μαθημάτων 29 Ιανουαρίου 2018

 

Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στo τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (και σε εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου), καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», ή επικοινωνήστε με την κα Σοφία Κρουσανιωτάκη Τηλ: 210 3689653, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, e -mail: adet[at]admin.uoa[dot]gr


 

Χρονοδιάγραμμα

Εκπτωτική πολιτική

 

Τα τμήματα επιμόρφωσης του προγράμματος θα πραγματοποιούνται στις εν λόγω περιοχές στην περίπτωση που σε μια συγκεκριμένη πόλη ή περιοχή συγκεντρωθεί τμήμα τουλάχιστον δώδεκα (12) εκπαιδευόμενων.

 

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος

Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Δρ. Ευθύμιος Λέκκας

Τρίτη 9/1/18, 13.30, Aula Φιλοσοφικής Σχολής,αφιέρωμα στον Μ. Πλέσσα
Γενικό

Τιμητική εκδήλωση, συναυλία, αφιέρωμα στον Μ. Πλέσσα

Στο πλαίσιο των επετειακών μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς ελληνικής μουσικής, τον Μίμη Πλέσσα. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος και θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον συνθέτη.

 

αναλυτικά στο http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/timhtiki-ekdilwsh-synaylia-afierwma-ston-m-plessa.html

 

 

 

Το Ε.ΚΕ.Β.Ε. 'Αλέξανδρος Φλέμιγκ' προκηρύσσει:
Γενικό Το Ε.ΚΕ.Β.Ε. 'Αλέξανδρος Φλέμιγκ' προκηρύσσει:
 • 26 θέσεις για Βιοεπιστήμονες όλων των βαθμίδων (Πτυχίο, ΠΜΣ, ΔΔ) στους κλάδους της Μοριακής, της Βιοπληροφορικής, της Γενετικής, της Πρωτεωμικής, της Νευροβιολογίας, της Βιοχημείας, της Ιστολογίας και της Ανοσολογίας
 • 2 θέσεις Βιοπληροφορικών
 • 2 θέσεις για Διοίκηση/Διαχείριση έργων
 • 1 θέση για την Προστασία και εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας

Καταληκτική ημερομηνία: 12 Ιανουαρίου 2018.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

 

 

The B.S.R.C. "Alexander Fleming", based in Athens, Greece, announces:

 • 26 Bio-scientist positions of all levels (BSc, MSc, PhD holders) in the fields of Molecular Biology, Bioinformatics, Genetics, Proteomics, Neurobiology, Histology and Immunology
 • 2 Bioinformatics positions
 • 2 Project Management positions
 • 1 Technology Transfer position

Application deadline: January 12th, 2018.
More information here (in Greek).

Υποτροφίες 2018
Γενικό

Καλή χρονιά σε όλους

 

Νέες υποτροφίες ανακοινώνονται συνέχεια στο http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/foithtika-8emata.html

 

Πρόγραμμα υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση προς Έλληνες για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

 

Υποτροφίες Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών Ουγγαρίας για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

 

 

 

 

Ημερολόγια για το 2018 με το έμβλημα του ΕΚΠΑ
Γενικό

Τα ημερολόγια για το 2018, με το έμβλημα του ΕΚΠΑ, διατίθενται τόσο από το ηλεκτρονικό πωλητήριο των αναμνηστικών ειδών του ΕΚΠΑ, όσο και από τα σημεία πώλησης.

 

 

Τα ημερολόγια για το 2018, με το έμβλημα του ΕΚΠΑ, διατίθενται τόσο από το ηλεκτρονικό πωλητήριο των αναμνηστικών ειδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και από τα σημεία πώλησης.


Διατίθενται, μεταξύ άλλων, τα εξής ημερολόγια:

 

   
 • ημερήσιο ημερολόγιο (17εκ. x 24εκ.)
 • εξώφυλλο με δερματίνη πολυτελείας, με εκτυπωμένο το λογότυπο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ασημοτυπία
 • τετράχρωμος ελληνικός και παγκόσμιος χάρτης
 • χρήσιμα τηλέφωνα ΕΚΠΑ
 • χρώμα: Μπλε
 
 
 • ημερήσιο ημερολόγιο (17εκ. x 24εκ.)
 • εξώφυλλο με δερματίνη πολυτελείας, με εκτυπωμένο το λογότυπο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ασημοτυπία
 • τετράχρωμος ελληνικός και παγκόσμιος χάρτης
 • χρήσιμα τηλέφωνα ΕΚΠΑ
 • χρώμα: Μπορντό

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα αναμνηστικά είδη διατίθενται στα παρακάτω σημεία πώλησης:

 • Εκθετήριο στην είσοδο του Κεντρικού Κτηρίου του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).
 • Γραφεία της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ακαδημίας 52, 5ος όροφος, 106 79 Αθήνα, τηλέφωνα: 210-368.8194, 210-368.8195, 210-368.8186, 210-368.8189 (ώρες 08.30-15.30).
 • Πολιτιστικό Κέντρο - Εντευκτήριο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», Ακαδημίας 48 και Σίνα, 105 62 Αθήνα.
 • Μουσείο Ιστορίας, Θόλου 5, Πλάκα, 105 56 Αθήνα, τηλ.: 210 368.9500-10.
 • Ιατρική Σχολή, Μικράς Ασίας 75, Γουδή, κτήριο 13 (κτήριο Διοίκησης), 1ος όροφος.
 • Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, Σόλωνος 104 και Μαυρομιχάλη 17, Αθήνα (Είσοδος από Μαυρομιχάλη 17). Τηλέφωνο: 210 368 8113

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό πωλητήριο των αναμνηστικών ειδών και επιλέξτε τα αναμνηστικά που σας ενδιαφέρουν.

Ο κατάλογος των ημερολογίων, καθώς και των αναμνηστικών ειδών εμπλουτίζεται διαρκώς.

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/hmerologia-gia-to-2018-me-to-emblhma-toy-ekpa.html

Διεθνής Διημερίδα -Ποιοτική Έρευνα,Ψυχολογία,Εκπαίδευση,ΚοινωνικέςΕπιστήμες
Γενικό

Διεθνής Διημερίδα "Ποιοτική Έρευνα στην Ψυχολογία, την Εκπαίδευση και τις Κοινωνικές Επιστήμες"

 

Το Εργαστήριο Ποιοτικής Έρευνας στην Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία, 
Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας, σας προσκαλεί 
σε Διεθνή Διημερίδα με θέμα 

"Ποιοτική Έρευνα στην Ψυχολογία, τη Εκπαίδευση και τις Κοινωνικές Επιστήμες".

Παρασκευή 08/12/2017 Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πλάκα 
Σάββατο  09/12/2017 Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

 

Πρόσκληση - Πρόγραμμα

Αφίσα
ωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα από το E-Learning του ΕΚΠΑ (180 χρόνια)
Γενικό

Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα από το E-Learning του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ με αφορμή τα 180 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Πανεπιστημίου μας, το E-Learning του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ  σχεδίασαν και προσφέρουν δωρεάν το 2μηνο e-learning επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μουσειακές Αφηγήσεις. Μελέτη περίπτωσης: Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών».

Η συνεργασία του E-Learning και του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ έγκειται στην ανάπτυξη ενός e-learning προγράμματος σχετικά με τη Μουσειακή Εκπαίδευση-Τεχνικές Αφήγησης, στο οποίο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν πάνω σε αυτό τον τομέα. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας https://elearn.elke.uoa.gr/180xronia και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν συμμετοχή από 27/11/2017 μέχρι και 3/12/2017.

Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε διδακτικές ενότητες που περιλαμβάνουν κείμενα και μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 11/12/2017 και η παρακολούθησή τους οδηγεί σε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Αναλυτικότερες οδηγίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

https://elearn.elke.uoa.gr/180xronia/

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Ίδρυμα
Γενικό

Το ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται τώρα στην Ελληνική γλώσσα αλλά και σε ξένες γλώσσες (Αραβική, Τουρκική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Νορβηγική) στον παρακάτω σύνδεσμο

 

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/apostoli-politikes-kai-dhmosieymata/dhmosieymata/enhmerwtiko-fylladio.html

Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει
Γενικό

Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16.30

 

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Αφίσα

Σελίδες: 1  2  3  4  5