Εμφάνιση περιεχομένου Web Εμφάνιση περιεχομένου Web

 

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ιδέα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, υπαρκτή ήδη από τον καιρό του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, υλοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 1837 με την έκδοση του διατάγματος «Περί συστάσεως του Πανεπιστημίου», που οδήγησε στην ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής Χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το οποίο συνήθως αναφέρεται απλώς ως Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελεί Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που δραστηριοποιείται στην Ελληνική πρωτεύουσα. Λειτουργεί αδιαλείπτως από την ίδρυσή του στις 3 Μαΐου 1837. Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σε αριθμό φοιτητών, με περισσότερους από 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδά του: http://www.uoa.gr

 

Το ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται τώρα στην Ελληνική γλώσσα αλλά και σε ξένες γλώσσες (Αραβική, Τουρκική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Νορβηγική) στον παρακάτω σύνδεσμο

Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Ίδρυμα