ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γενικό

TΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΤΗΣ Α.Ε ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών της Α.Ε του Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Κυρίου Marcelo Rebelo de Sousa παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαρτίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00, στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/teleti_anagoreysis_se_epitimo_didaktora_tis_nomikis_scholis_toy_ekpa_tis_ae_toy_proedroy_tis_portoga/

 

 

Η θέση του ΕΚΠΑ QS (Quacquarelli Symonds) για το 2018
Γενικό

Η θέση του ΕΚΠΑ στην Κατάταξη Βασικών και Εξειδικευμένων Επιστημονικών Πεδίων της QS (Quacquarelli Symonds) για το 2018

Δημοσιεύτηκε από την παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της  QS (Quacquarelli Symonds), ο Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων σε βασικά και εξειδικευμένα επιστημονικά αντικείμενα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο σπουδών, την ακαδημαϊκή φήμη και την ερευνητική απήχηση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η συγκεκριμένη κατάταξη αξιολογεί τα Πανεπιστήμια στους πέντε (5) βασικούς  θεματικούς τομείς σπουδών, όπως προσδιορίζονται από τη μεθοδολογία της QS, (Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επιστήμες της Ζωής και Ιατρικής, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Διοίκηση, Μηχανική και Τεχνολογία) αλλά και σε  48 επιμέρους επιστημονικά πεδία -ειδικότητες που αποτελούν υποσύνολα των πέντε βασικών.

Για το2018το ΕΚΠΑ βρίσκεται σε υψηλές θέσεις τόσο στους πέντε βασικούς τομείς όσο και σε έντεκα (11) επιμέρους επιστημονικά πεδία (δείτε τους πίνακες 1 και 2).

 

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/i_thesi_toy_ekpa_stin_katataxi_basikon_kai_exeidikeymenon_epistimonikon_pedion_tis_qs_quacquarelli_s-1/

Νέα ιστοσελίδα (site) ( https://www.uoa.gr/ ) του ΕΚΠΑ
Γενικό

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με χαρά  σας ανακοινώνω τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας (site) (https://www.uoa.gr/  ) του ΕΚΠΑ η οποία διαθέτει σύγχρονο σχεδιασμό και αναβαθμισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά με στόχο να ανταποκρίνεται καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες προβολής και προώθησης του Ιδρύματός μας. 
Για τη νέα ιστοσελίδα εργάστηκαν συνάδελφοι τόσο από το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου και το Γραφείο Τύπου, αλλά και από άλλες υπηρεσίες.
Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες  και μπορείτε να τα στέλνετε στο helpdesk@noc.uoa.gr.  Ζητώ επίσης την κατανόηση σας για πιθανά προβλήματα κατά την αρχική φάση της λειτουργίας του επειδή η νέα ιστοσελίδα αποτελεί μια εξ ολοκλήρου νέα εγκατάσταση. Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες τροποποιήσεις της ιστοσελίδας είχαν πραγματοποιηθεί το 2009.
 Οι παρούσες Πρυτανικές Αρχές έχουν θέσει ως μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων τους την έγκαιρη προβολή όλων των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος (δημοσιεύσεων, άρθρων, συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών συναντήσεων). 

Οι πληροφορίες που αντλούνται για τα Πανεπιστήμια από τις ιστοσελίδες τους είναι σημαντικές, τόσο για την αλληλεπίδραση με την κοινωνία, όσο και, ειδικότερα, για την καλύτερη κατάταξη του Ιδρύματος σε πίνακες παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που ολοένα και περισσότερο, και παρά τις αμφισβητήσεις, θεωρείται ως μια κρίσιμη παράμετρος για την πορεία ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός όγκος περιεχομένου (ιστοσελίδων, εγγράφων, κλπ) που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα (ελληνικό και αγγλικό, τουλάχιστον) κάθε Ιδρύματος είναι βασική παράμετρος κατάταξης. Επίσης, η ποιότητα του περιεχομένου αξιολογείται από τη δημοτικότητά του, δηλαδή από τον αριθμό των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του Ιδρύματος. Η δημοτικότητα του περιεχομένου θεωρείται ότι αναγνωρίζει την αξία του Ιδρύματος, την ακαδημαϊκή του επίδοση, την αξία και τη χρησιμότητα της δημοσιευμένης πληροφορίας ή υπηρεσίας, που παρέχει το Ίδρυμα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε διαρκώς για τον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων μας με πρωτογενές, χρηστικό περιεχόμενο, υψηλού επιπέδου, έτσι ώστε οι ιστοσελίδες μας να προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, καθώς και εξωτερικών συνδέσμων προς αυτές.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, χάρη στην αφοσίωση και την ποιότητα όλου του ανθρώπινου δυναμικού του, και παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, τη μείωση του προσωπικού του και τη συκοφάντηση που κατά καιρούς υφίσταται, ανθίσταται αποφασιστικά στα προβλήματα και επιμένει δυναμικά στην ποιότητα του έργου του. Αυτό το έργο οφείλουμε όλοι μαζί να το αναδείξουμε και να το προβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. 
Προς την κατεύθυνση αυτή προσβλέπουμε στην πλήρη στήριξή σας.
Θάνος Δημόπουλος 
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Ομιλία του Προέδρου της Γεωργίας στο ΕΚΠΑ
Γενικό

“Cooperation between Georgia and Greece

in wider European context”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30

στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

(κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/omilia-toy-proedroy-ths-gewrgias-sto-ekpa.html

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γενικό
Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Σε συνέχεια αριθμού δημοσιευμάτων στον έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο και εκπομπών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με πρόσφατο περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με γνώμονα την ορθή και πλήρη ενημέρωση, θέτει υπόψιν της κοινής γνώμης και της ακαδημαϊκής κοινότητας τα ακόλουθα:
 
1. Η ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκροτεί την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έχει ενταχθεί με Προεδρικό Διάταγμα στα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή – Ιλισσίων (ΦΕΚ 187/Δ/16-06-2011). Η ρύθμιση χρήσεων χώρων, σύμφωνα με το προαναφερθέν  Π.Δ., προβλέπει (άρθρο 4, παρ. 6, υποπερ. α) ότι «η έκταση αποτελεί ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο μητροπολιτικής εμβέλειας». Το γεγονός αυτό ελαχιστοποιεί τη δυνατότητα ελέγχου της μη εποχούμενης πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη, της οποίας η έκταση των 1.300 στρεμμάτων είναι ελεύθερα προσβάσιμη σύμφωνα με το νόμο. 
2. Η υποστήριξη της ως άνω θεσμικής κατάστασης απαιτεί από πλευράς Πανεπιστημίου την εξασφάλιση επιπλέον υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου και αποκατάστασης φθορών στους κοινόχρηστους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, οι οποίες  προκαλούνται και από μη πανεπιστημιακούς παράγοντες, είτε από τη συνήθη χρήση, είτε κακόβουλα. Το κόστος που επωμίζεται το Πανεπιστήμιο από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας του χρησιμοποιείται ως «ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος» υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, δηλαδή στο 10% του σημερινού τακτικού προϋπολογισμού του. 
3. Το σύστημα φύλαξης της Πανεπιστημιούπολης (με την ανάδοχο εταιρεία, τους φύλακες / νυχτοφύλακες αορίστου χρόνου και τους επιστάτες ορισμένου χρόνου), έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία έτη και λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά, περιλαμβάνοντας σημεία σταθερής φύλαξης, πεζή περίπολο, εποχούμενες περιπολίες από δύο αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο καθώς και δίκτυο συναγερμών. Το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου έχει όμως καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και καθήκον να ενημερώνει τη Διοίκηση και τις αρμόδιες αρχές όπου απαιτείται, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δύναμη αστυνόμευσης και καταστολής, καθώς ούτε τη θεσμική εξουσιοδότηση έχει, ούτε στους σκοπούς του Πανεπιστημίου περιλαμβάνεται ο ρόλος αυτός. Συγκεκριμένα για το επίμαχο γεγονός, καθώς και για όλες τις περιπτώσεις επί σειρά ετών κατά τις οποίες το προσωπικό του Πανεπιστημίου αντελήφθη αξιόποινες πράξεις, έχουν άμεσα ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, με συχνά αποτελεσματικό όπως φαίνεται τρόπο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: «μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες» (δελτίο 29.01.2018). 
4. Τα όργανα και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις βλάβες και τις φθορές από τρίτους, όταν αυτές αφορούν συστήματα και υποδομές που σχετίζονται με την ασφάλεια των ανθρώπων και της περιουσίας του και ενεργούν άμεσα. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει, όμως, τέτοιες διαδικασίες η ολοκλήρωση των οποίων μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να απαιτήσει μέχρι και ένα έτος. Όσον αφορά την αποκατάσταση λειτουργίας τμήματος του κοινόχρηστου φωτισμού, έχει ήδη εγκατασταθεί ανάδοχος εργολάβος μετά από διεθνή διαγωνισμό, η διαδικασία ολοκλήρωσης του οποίου διήρκεσε πέραν του εξαμήνου, αν και η διενέργειά του αποτελούσε άμεση προτεραιότητα με εξαιρετικά σφικτό χρονοδιάγραμμα.  
 
Το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του αρχαιότερου Δημόσιου Πανεπιστήμιο της χώρας, κατάφερε μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και έντονης υποχρηματοδότησης, με πραγματικό μόχθο και μεράκι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, να εξασφαλίσει μη κρατικούς πόρους για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας και να βελτιώσει τη θέση του στη διεθνή κατάταξη, οδηγώντας το μεταξύ των καλυτέρων Πανεπιστημίων του κόσμου, δίπλα σε διεθνώς φημισμένα ιδρύματα με δεκάδες και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. 
 
Μεμονωμένα γεγονότα και αναφορές που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης στους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους καλό θα ήταν να μην απομονώνονται από το ευρύτερο πλαίσιο και πάντα να επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες αρχές για την ακρίβειά τους, όταν στον αντίποδα χιλιάδες απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ανακαλύπτουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους καθώς και την αναγνώριση και το σεβασμό προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνώς, μεταξύ αυτών και σε γνωστά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 
 
Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας
Γενικό

Επίσημος εορτασμός των Τριών Ιεραρχών που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.30 (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

 

Πρόσκληση και λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/eortasmos-ths-hmeras-twn-trion-ierarxon-kai-ths-ellhnikis-paideias.html

Τρίτη 9/1/18, 13.30, Aula Φιλοσοφικής Σχολής,αφιέρωμα στον Μ. Πλέσσα
Γενικό

Τιμητική εκδήλωση, συναυλία, αφιέρωμα στον Μ. Πλέσσα

Στο πλαίσιο των επετειακών μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς ελληνικής μουσικής, τον Μίμη Πλέσσα. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος και θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον συνθέτη.

 

αναλυτικά στο http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/timhtiki-ekdilwsh-synaylia-afierwma-ston-m-plessa.html

 

 

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Ίδρυμα
Γενικό

Το ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται τώρα στην Ελληνική γλώσσα αλλά και σε ξένες γλώσσες (Αραβική, Τουρκική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Νορβηγική) στον παρακάτω σύνδεσμο

 

http://www.uoa.gr/to-panepistimio/apostoli-politikes-kai-dhmosieymata/dhmosieymata/enhmerwtiko-fylladio.html

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ – Ε.Κ.Π.Α.
Γενικό
Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ – Ε.Κ.Π.Α. για την ενίσχυση εστιών αριστείας του ΕΚΠΑ στα γνωστικά αντικείμενα της Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής
 
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοινώνει την έναρξη του έργου “Ενίσχυση Εστιών Αριστείας του ΕΚΠΑ” στα γνωστικά αντικείμενα της Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η διάρκεια του έργου είναι τέσσερα έτη. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής κ. Γιώργος Διαλλινάς του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη αρίστων νέων Επιστημόνων μέσω 20 υποτροφιών εκπόνησης διδακτορικών διατριβών με παράλληλη χρηματοδότηση όλων των σχετικών εξόδων για την επιτυχή έκβαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων των υποψηφίων διδακτόρων (Υ.Δ.) (αναλώσιμα, αναγκαίο εξοπλισμό, έξοδα δημοσιεύσεων, συνεδρίων, μετακινήσεων, κ.τ.λ.). 

Η υλοποίηση του έργου έχει ως βασικό σκοπό την εκπαίδευση και ερευνητική κατάρτισή των Υ.Δ. σε διεπιστημονικούς ερευνητικούς τομείς αιχμής σε επιλεγμένα εργαστήρια του ΕΚΠΑ με αποδεδειγμένη αριστεία σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στην δημιουργία νέων ευκαιριών για ερευνητική εξέλιξη των νέων επιστημόνων με στόχο τη μείωση ή ακόμα και την αντιστροφή της λεγόμενης διαρροής εγκεφάλων (brain drain). Επίσης το έργο αναμένεται να οδηγήσει στην ερευνητική εκπαίδευση μεγάλου αριθμού (> 60) προπτυχιακών φοιτητριών/των που θα καθοδηγούνται από τους Υ.Δ.

Οι νέοι υποψήφιοι διδάκτορες (60 ανθρωπο-έτη) θα γίνουν αποδέκτες Υποτροφιών Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – ΕΚΠΑ κατόπιν ανοικτών προσκλήσεων που έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΕΚΠΑ (δείτε http://www.elke.uoa.gr/proc_persons.aspx), αλλά και στους ιστοτόπους του ΕΚΠΑ και των αντίστοιχων Τμημάτων Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και της Φαρμακευτικής Σχόλης του ΕΚΠΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στον ιστότοπο του ΕΛΚΕ, και τηλεφωνικά στον Καθ. Γ. Διαλλινά (210-7274649), ή στην κα. Αθανασία Μηλίτση (6978710144 & 210-7274680, amilitsi[at]biol.uoa[dot]gr), απο την 4η Σεπτεμβρίου 2017, στο διαστημα 11 π.μ. -4 μ.μ.
 
Η συμβολή των Επτανησίων Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-1937
Γενικό

Η εκδήλωση "Η συμβολή των Επτανησίων Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-1937"  που οργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της 180ης επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Μαϊου 2017  και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/ekdilwsh-me-8ema-h-symboli-twn-eptanhsiwn-ka8hghton-sto-panepistimio-a8hnon-1837-1937.html

Επιστημονική Ημερίδα ΕΚΠΑ και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - 17.2.2017
Γενικό

 

 

 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κύριος Ιερώνυμος Β΄

και ο Πρύτανης του Εθνικού και

Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν

στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο:

 

«Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της

Αγίας Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού»

 

Η ημερίδα αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των τριήμερων εορτασμών

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης

και εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις

για την συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση

του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00

στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

(κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος

θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του.

 

 

Σελίδες: 1  2  3  4