Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΑΓΓ. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αμαλία Αναστάσογλου (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού)

Η κυρία Αμαλία Αναστάσογλου είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με μεταπτυχιακές σπουδές στη  Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών, συνεχίστηκε  στον κλάδο της εκπαίδευσης ως καθηγήτρια οικονομικών για 10 έτη, για να καταλήξει στην ενίσχυση και υποστήριξη της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πορείας εφήβων και ενηλίκων, μέσω της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Έκτοτε έχει απασχοληθεί στο Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συνεργαστεί με φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οργανισμούς.

Αριστείδης Λορέντζος (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού)


Ο κύριος Αριστείδης Λορέντζος σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές σε θέματα που άπτονται της ψυχολογικής ενδυνάμωσης και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας εφήβων και ενηλίκων.

Μαριάνθη Κατσίκα (Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας)

Η κυρία Μαριάνθη Κατσίκα σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, στη Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι απόφοιτη του προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό  της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι εξωτερική σύμβουλος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΚΠΑ και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ιδιωτικές δομές και συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε ΣΔΕ.